Jägargryta med surkål
4 portioner

Gör så här:
Skölj surkålen och låt den rinna av. Strimla den färska kålen och koka den nätt och jämnt mjuk i lite vatten. Spara kokspadet. Skär fläsket i tärningar och bryn det. Blanda fläsket med surkålen i en tjockbottnad gryta. Tillsätt lagerblad, kryddor och 1 dl spad från kålen. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

Slanta snickarkorven och hacka löken. Stek korv och lök och blanda sedan ner tillsammans med vitkålen i grytan. Rör om och späd med vatten eller vin. Smaksätt med tomatpuré, salt och peppar. Koka på svag värme tills alla smaker blandats. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Späd med vin eller vatten om grytan verkar torr.

Tips:
Tillsätt gärna lite kokt potatis till den färdigkokta grytan, eller låt några råa skivade potatisar koka med när du lagar rätten. Grytan är extra god dagen efter den lagats.