Kallrökt snickarskinka med pesto på nässlor
10-15 bitar portioner

Gör så här:
Börja med peston. Skölj nässlorna noga och lägg sedan i en kastrull med vatten, salt och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 6 min. Häll av vattnet och låt nässlorna ånga av i durkslag tills de kallnat. Pressa ner vitlöksklyftorna i en matberedare eller mixer och blanda sedan i solroskärnorna och de soltorkade tomaterna. Riv getosten på grova sidan av rivjärnet och lägg i mixerskålen. Repa basilikabladen och lägg dem hela i skålen samt tillsätt kryddorna. Tillsätt brännässlorna och mixa så solroskärnorna går sönder ordentligt. Droppa i oljan långsamt under tiden mixern körs.

Lägg upp den kallrökta snickarskinkan på en skärbräda och bred på 1 msk pesto på varje skiva. Lägg några rucolablad ovanpå. Rulla ihop till rullar och platta till lite så de står upp på fatet med kortsidan upp. Peston kan sparas i en tätslutande burk i kylskåpet ca 1 vecka.