Nävgröt med ugnsstekt fläsk
4 portioner

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär bort svålen på fläsket. Skär fläsket i 2–3 mm tjocka skivor och bred ut skivorna i en långpanna. Stek i ugnen ca 15 min tills fläsket har blivit knaprigt och fått fin färg. ?Laga nävgröt under tiden. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Slå över skrädmjölet, allt på en gång så att det täcker vattenytan. Rör inte om utan ”stampa” gröten med en träslev eller en traditionell grötkäpp. Gröten ska inte bli slät utan klumpa sig på det karaktäristiska sättet. Stäng av värmen och låt kastrullen stå med lock ca 10 min tills vattnet ångat igenom gröten. Ta av locket och låt ånga torrt några minuter. Servera gröten med fläsk, stekflott och rårörda lingon.