RoktPaRiktigt_Ny

Rökt på riktigt.


Vår tillverkning sker i Norra Råda i Värmland och charkuterierna röks på riktigt, precis som förr i tiden.

I vår gamla tegelrök kallröker vi med doftande enris – allt från skinkan och bogen till de goda ölkorvarna. Men den mest använda rökmetoden hos oss är varmrökning med riktig flis från svensk alved. Det sker i moderna skåp med den senaste tekniken, noga övervakat av vår rökmästare Kalle.

Innan köttet hamnar i rökarna ska det saltas. Rimsaltning görs enligt vårt gamla recept som hängt med hur länge som helst. Minns du doften av stekt fläsk med löksås från mammas kök, ja då vet du vad vi pratar om. Dessutom använder vi oss av en metod som kallas torrsaltning till bland annat vår alvedsrökta bacon och den kallrökta skinkan. Det tar lite tid och en hel del moment ingår i vår tillverkning. Men ska det smaka gott kan man inte ta några genvägar.