Det är skillnad på korv och körv
Det sägs att korv med bröd serverats redan på medeltiden. På 1600-talet tillverkade den Tyske slaktaren Johann Georgehehner en korv som fick smeknamnet dachshund (tax). Därav engelskans hot dog. Mycket har ändrats sedan dess men vi på Hemgården tillverkar korv enligt gamla beprövade recept med mycket kärlek. Det är kanske därför som den är så god?
Grillisar
En mild och skinnfri korv med hög kötthalt. Barnsligt god både grillad och stekt, ute som inne. Rökt på riktigt som förr i tiden. Givetvis med 100% svenskt kött.
Varmkorv
Ett väl beprövat recept på en klassiker, som det smakade förr. Helt enkelt en god varmkorv som gillas av alla. Rökt på riktigt som förr i tiden. 100% kött från Sverige.
Grillkorv
En rejäl och mild grillkorv av god kvalitet. Mycket mat för hungriga korvälskare. Rökt med alvedsflis som förr i tiden. 100% kött från Sverige.
Grilla korv
Låt korven ligga i rumstemperatur en stund innan grillningen, precis som vid tillagning av andra köttprodukter.
Tänk på att inte grilla korven på för hög värme, att grilla den indirekt (inte precis ovanför värmen) blir bäst resultat, särskilt på lite tjockare korvar.
Skär skåror i korven innan du lägger den på grillen. Detta gör man för att den inte skall spricka när vätska i korven blir varm och expanderar. Ska du grilla färskkorv så behöver den lite längre tillagningstid för att bli helt klar. Färskkorven är rå och behöver bli helt genomstekt. Är du osäker så kan man köra färskkorven i ugn på 180 grader i ca 20 minuter, avsluta med en snabb grillning för att få en fin yta och en härlig grillsmak.
Koka korv
Först av allt, korven ska absolut inte koka! Då spricker den. Ta ut korven ur kylen och låt den ligga i rumstemperatur i någon timme så att dom inte är för kalla. Låt korven sjuda på låg värme utan lock i ett kokkärl som korven får plats i utan att böjas. Tjockare kokkorvar behöver ca 5 minuter och dom smalare 3-4 minuter. En hel kött- eller fläskkorv skall sjuda i ca 15 minuter.
För en fylligare smak så kan du slänga i några pepparkorn, gul lök och ett lagerblad när du sjuder korven. En del föredrar att byta ut vattnet mot öl. Prova dig fram till din favorit.
Korvtoppings
Lyxa till korven med en smarrig topping. Se våra receptförslag nedan.