Älskade korv!

Korven har alltid varit en älskad rätt som kan användas på en mängd olika sätt. Hemgården har en stor variation av korvar med olika kryddningar. 


Vi har allt från grillkorvar till färskkorvar och kallrökta ölkorvar till traditionella matkorvar som t.ex falukorven och klassiskt isterband. Vi lägger största vikt på att alltid ha dom bästa råvarorna i våra korvar och tillverkningen sker enligt gamla traditioner, ett riktigt hantverk som vi är stolta över. Alltid 100% Svenskt kött är en självklarhet i alla våra produkter.


Här följer lite tips för dig som vill lyckas med korven.

Grilla korv

Låt korven ligga i rumstemperatur en stund innan grillningen, precis som vid tillagning av andra köttprodukter.


Tänk på att inte grilla korven på för hög värme, att grilla den indirekt (inte precis ovanför värmen) blir bäst resultat, särskilt på lite tjockare korvar.


Skär skåror i korven innan du lägger den på grillen. Detta gör man för att den inte skall spricka när vätska i korven blir varm och expanderar. Ska du grilla färskkorv så behöver den lite längre tillagningstid för att bli helt klar. Färskkorven är rå och behöver bli helt genomstekt. Är du osäker så kan man köra färskkorven i ugn på 180 grader i ca 20 minuter, avsluta med en snabb grillning för att få en fin yta och en härlig grillsmak.

Koka korv

Först av allt, korven ska absolut inte koka! Då spricker den. Ta ut korven ur kylen och låt den ligga i rumstemperatur i någon timme så att dom inte är för kalla. Låt korven sjuda på låg värme utan lock i ett kokkärl som korven får plats i utan att böjas. Tjockare kokkorvar behöver ca 5 minuter och dom smalare 3-4 minuter. En hel kött- eller fläskkorv skall sjuda i ca 15 minuter.


För en fylligare smak så kan du slänga i några pepparkorn, gul lök och ett lagerblad när du sjuder korven. En del föredrar att byta ut vattnet mot öl. Prova dig fram till din favorit.

Emulsionskorv

Själva namnet låter kanske inte så gott men du har säkert ätit en sån här korv tidigare. Det är ett samlingsnamn där man använder en väldigt finmalt smet i korven där proteinerna från köttet tillsammans med vatten och fett binder samman allt. Så fort korven är stoppad med smeten så röks den. Värmlandsfalu, falukorv och vår dubbelrökta falu samt grillisar, prinskorv och wienerkorv hör till denna kategorin, supergott.

Rökt korv

All varmrökt korv är egentligen tillagad och kan ätas direkt som den är. Den vanligaste metoden hos oss är varmrökning med riktig flis från svensk alved. Det tar lite tid och en hel del moment ingår i tillverkningen. Men ska det smaka gott så kan man inte ta genvägar. Våra kallrökta produkter röks oftast med enris. Ölkorvar med vildsvin, ren och älg samt dom omtyckta Rolands djävlar och Rolands lyxlirare med sommartryffel ingår i vårt kallrökta sortiment.

Färsk korv

Färsk eller råkorv är precis som det låter. Det här är korvar som inte är värmebehandlade med rökning. Dessa korvar behöver tillagas innan dom är färdiga att njutas. Salciccia, Värmlandskorv och Grynkorv är en del av vårt färska sortiment. Det här är supergoda korvar som innehåller rent malt kött samt vätska och olika kryddor. Dom kräver en lite längre tillagning, men det är värt att lägga tiden på något gott.

Här är några av våra egna grillfavoriter!

HITTA BUTIK
Share by: