Krispig kyckling med panko och baconpanering, mango och chilisalsa

4 portioner


Ingredienser

Mangosalsa

2 st Mango, smått tärnad

1 st rödlök, finhackad

1 st Chili/spansk peppar, urkärnad och finhackad

1 st knippe persilja, finhackad

1 st Lime, rivet skal och saft


Krispig kyckling

2 st Paket bacon

4 st kycklingbröst, tjocka strimlor

3 dl Panko (färskrivet ströbröd)

2 st Ägg

½ dl Mjölk

2 dl Mjöl

Salt, peppar och hackad persilja


Gör så här

Blanda samman mango, lök chili, persilja och lime. Man kan mosa samman lite med en sked för att få en mjukare konsistens på såsen. Låt stå en stund innan servering.


Stek baconet på medeltemperatur, de ska bli knaperstekta men inte brända. Låt de sedan svalna och låt fettet rinna av på hushållspapper.


När de är svala så mixa baconen i en mixer med hälften av pankon. Man kan även finhacka med kniv om man vill. Blanda sedan med all panko så har man ett härligt baconströbröd.


Värm olja i gryta till 150 grader eller använd fritös.


Blanda samman ägg och mjölk, sedan förbereder man för paneringen.


Salta och peppra kycklingskivorna, vänd de sedan i mjöl, sedan i äggblandningen och till sist baconpaneringen. Fritera de gyllenbruna och genomstekta.


Servera med lite färskpressad lime, finhackad persilja och gärna en härlig sallad med grillade grönsaker.


TIPS!

Vill man slippa lite av kladdigheten med paneringen så kan man använda sig av påse till mjölet och panko. Ha i mjölet i påse, sedan kyckling. Snurra samman påsen med mycket luftutrymme och skaka sedan påsen. Då får man mjöl överallt på kycklingen. Vänd sedan runt i äggblandningen och sedan använd påse på samma sätt som med mjölet. Häll bort mjölet ur påsen innan och använd samma påse, tänk på miljön!

Share by: