Riktig bacon

Vårt guldbelönade bacon är torrsaltat och rökt med alvedsflis enligt gamla metoder, det känns på smaken.

Det är skillnad på bacon och "bacon"

En vanlig uppfattning är att allt bacon görs på samma sätt, men många producenter tar genvägar och smaksätter baconen genom att dränka dom i salt/sockerlag och tillsätta rökarom. Många sorter innehåller även för mycket vatten och för lite fett, vilket syns när du steker i en panna och allt vatten försvinner ur baconet och får köttet att koka istället för att steka. Ett riktigt bacon skall fräsa och bli lite "krulligt"


Steka bacon i panna

Börja med en kall lätt oljad panna och höj temperaturen tills det börjar att fräsa och fettet smälter.


Vänd baconen och låt det få färg.


Sänk till medelvärme och stek ditt bacon till önskad krispighet.


Låt baconen vila på lite hushållspapper innan servering.

Bacon i ugn

Ska man göra mycket bacon samtidigt så kan man också använda en ugn.


Sätt ugnen på 220 grader och lägg bacon i rader på en plåt med bakplåtspapper.


Ta ut baconen efter 7-9 minuter när dom har blivit knapriga, tiden varierar lite beroende på ugn.


Vila på hushållspapper.

Fettet som blir kvar i pannan eller ugnsplåten kan du torka ur med ett hushållspapper och slänga i komposten. Våra bacon görs självklart av Svenskt kött och vi tillsätter inget vatten eller aromer som du får betala extra för, det här är ett riktigt hantverk som smakar som ett bacon ska smaka.

HITTA BUTIK
Share by: