Smakrik korvstroganoff med pressad potatis

4 portioner


Ingredienser

800g Mandelpotatis

1st Stor gullök, finhackad

1st Röd paprika, grovt hackad

1st Falukorvsring

1msk Smör

1 förp Krossade tomater

2 msk Tomatpuré

2 dl Grädde

2st Rivna vitlöksklyftor


Gör så här

Skala potatisen och koka den.


Finhacka gullöken, grovhacka paprikan men spara den till senare.


Lägg i en klick smör i varm panna och börja bryna löken på medeltemperatur, skär under tiden upp falukorven och stek sedan tillsammans med löken.


Ha sedan i paprika i slutet av stekningen, ha sedan på krossade tomater, tomatpuré samt grädde. 


Riv eller pressa sedan i vitlöken, låt koka ihop, salta och peppra efter behag.


Pressa potatisen alldeles innan servering så den är så luftig som möjligt.


Servera och toppa gärna med lite hackad persilja.

Share by: